Zuid Engeland 2017

Een regio die we ook met de Speedster wilden verkennen is Zuid Engeland.

Vanuit Calais met de boot naar Dover gevaren en via de toeristische wegen oostelijk gereden, overnachtend in hotels en Inns.

Door deze manier reizen kom je op mooie plekjes terecht en overnacht je zo maar bij een echte Lady, eigenaresse van Brympton House. Door sommigen beschreven als “het mooiste huis in Engeland”.

Of wordt je spontaan uitgenodigd op de thee bij een gepensioneerde Engelsman en zijn vrouw die ook een Speedster (Chesil) hebben. Ervaringen en kennis uitwisselen onder het genot van thee en een koekje.

Het ‘probleem’ in Engeland is dat de toeristische wegen omringd zijn door hoge heggen waardoor het uitzicht minimaal is.

Gelukkig zijn er ook wegen zonder heggen zoals in het Dartmoor National Park.

Dit keer hebben we gekozen voor enkele meerdaagse stops. Op The Isle of Wight met uitzicht over zee, in Launceston (The Eagle House Hotel) de voormalige hoofdstad van Cornwall en in Burley New Forest, waar de paarden voorrang hebben.

Uiteraard hebben we een van de 10 mooiste routes in het Engelse platteland volgens Skyscanner gereden tussen St. Ives en St. Just over de B3306.

Het toeristische Land’s End hebben we overgeslagen en gekozen voor het rustigere Cape Cornwall bij St. Just.

Engeland staat niet bekend om zijn droge weer. Daarom hebben we voor het vertrek een autohoes gekocht zodat de Speedster ’s avonds en ’s nachts droog  kan staan. De autohoes past netjes in de bagageruimte en heeft ervoor gezorgd dat de Speedster dit keer droog is gebleven.